Johtamisen kehittämisen ammattilaiset

17.06.2016

Kesä on vuodenvaihteen ohella toinen niistä ajankohdista, jolloin työnohjausta käyttävät organisaatiot usein vaihtavat työnohjaajaa. Viimeistään loppukesästä myös monen työnohjaajan kalenterit alkavat täyttyä tulevan syksyn osalta. Uutta työnohjaajaa etsittäessä oikeaan aikaan liikkeellä oleminen takaa hyvät mahdollisuudet löytää itselle ja/tai tiimin tarpeisiin soveltuva ammattilainen.

Johtamisen kysymykset näyttäytyvät työelämässä monin eri tavoin, niin yksittäisten johtajien/esimiesten, johtoryhmien kuin erilaisten tiiminvetäjien ja projektipäälliköidenkin arjessa. Johtajuus ei siis aina ole esimies-alaissuhteeseen sidottua, vaan myös itseen tai erilaisiin prosesseihin liittyvää johtamista. Johdon työnohjaaja kehittämiskumppanina on usein hyvä valinta työn, ammattitaidon ja oman itsen kehittämiseksi.

Työnohjausprosessi voi parhaimmillaan muotoutua syvälliseksi henkilökohtaiseksi kehittymisprosessiksi. Tällöin työnohjaajan persoonalla on väliä; asiakkaan ja ammattilaisen kemioiden yhteensopivuus on työskentelyn yksi keskeisistä edellytyksistä. Toinen edellytys on osaaminen. Johtamiseen ja organisaatioiden toimintaan liittyvä ymmärrys ja osaaminen ovat välttämättömiä taitoja, joita työnohjaajalla tulee olla, mikäli työskentelyn kohteena on johtajuus. Johdon työnohjaajat ry:n työnohjaajilla tätä osaamista on kouluttautumisen - ja usein myös työkokemuksen - myötä.

Lomakauden käynnistyessä on hyvä katsoa myös tulevaa syksyä. Mikäli työnohjaus on organisaatiossasi ajankohtaista tai haluat tietää siitä lisää, työnohjaajahausta löydät koulutettuja ammattilaisia, joiden kanssa organisaation kehittämistä on hyvä lähetä pohtimaan. Listan työnohjaajista löytät täältä.

Omasta ja johdon työnohjaajat ry:n puolesta toivotan rentouttavaa ja aurinkoista kesää!

Peter Peitsalo

johdon työnohjaaja ja coach
STOry, master CSLE, Master-TSC
+358 (0)40 544 8069
peter.peitsalo(at)tiimitila.fi
www.tiimitila.fi